Psg. de la Bonanova, 9, 1r 1a - 08022 BARCELONA
+34 93 517 48 44

Calor eficient: Estratègies per estalviar energia durant l’hivern

L’hivern és una temporada on el cost de l’energia pot augmentar significativament a causa de l’ús de sistemes de calefacció. Tot i això, hi ha diverses estratègies per mantenir un ambient càlid i acollidor mentre s’estalvia energia de manera eficient durant aquesta temporada, a Ari Inversions t’expliquem les més rellevants.

➔ Ajusta el termòstat

Reduir la temperatura en tan sols uns graus pot marcar una gran diferència a les teves factures de calefacció. Durant el dia, mantingues la temperatura a un nivell còmode i, a la nit, pots reduir-la quan te’n vagis a dormir o quan no estiguis a casa.

➔ Programa el teu termòstat

Així mateix, si tens un termòstat programable, configura’l perquè la temperatura sigui més baixa quan no estiguis a casa i augmenti abans del teu retorn per gaudir d’un espai càlid quan ets a casa sense malbaratar energia quan ets fora.

➔ Aprofita la llum solar

Durant el dia, obre les cortines i persianes per aprofitar la llum solar natural. Això no només escalfarà el teu espai de manera gratuïta, sinó que també millorarà la il·luminació.

➔ Segella fuites d’aire

Els corrents d’aire poden fer que casa teva es refredi ràpidament. Segella les fuites d’aire al voltant de portes i finestres amb segelladors o rivets per evitar la pèrdua de calor.

➔ Mantingues tancades les portes interiors

Mantenir tancades les portes de les habitacions no utilitzades evita que la calor es dispersi per tota la casa i permet mantenir un ambient càlid a les àrees ocupades.

➔ Mantingues un manteniment regular

Assegureu-vos que el vostre sistema de calefacció estigui en bon estat de funcionament. Canvia els filtres de manera regular i programa un manteniment anual per garantir-ne l’eficiència.

➔ Vesteix amb capes

En lloc d’augmentar la temperatura del termòstat, vesteix-te amb capes de roba i utilitza mantes per mantenir-te càlid mentre ets a casa.

➔ Programa inspeccions energètiques

Considereu la possibilitat de programar una inspecció energètica professional de casa vostra per identificar àrees de millora en l’eficiència energètica.

Implementar aquestes estratègies d’estalvi d’energia durant l’hivern no només us ajudarà a reduir els vostres costos de calefacció, sinó que també contribuirà a la conservació de l’energia ia la cura del medi ambient.

Leave a comment