Psg. de la Bonanova, 9, 1r 1a - 08022 BARCELONA
+34 93 517 48 44

Tot el que has de saber sobre taxacions immobiliàries: Preguntes i respostes

Les taxacions immobiliàries són un aspecte essencial en el procés de compravenda de propietat. A Ari Inversions entenem la importància d’aquest procés i et volem oferir tota la informació que necessites, per això et mostrem algunes preguntes comunes sobre taxacions immobiliàries i les seves respostes.

Què és una taxació immobiliària?
Una taxació immobiliària és una avaluació professional del valor d’una propietat que es realitza per un taxador qualificat que examina diverses variables, com ara la ubicació, les característiques de la propietat i les condicions del mercat.

Quan cal fer una taxació?
Les taxacions són necessàries en diverses situacions, com en comprar o vendre una propietat, sol·licitar una hipoteca, refinançar o per a propòsits fiscals. També es poden fer per raons legals, com ara herències o divorcis.

Com es determina el valor de propietat?
Els taxadors utilitzen mètodes comparatius de mercat, enfocaments de cost i anàlisi dingressos per determinar el valor duna propietat. A més, consideren les vendes recents de propietats semblants, els costos de construcció i els ingressos potencials que podria generar.

Quant de temps porta fer una taxació?
La durada d’una taxació depèn de diversos factors, com ara la complexitat de la propietat i la disponibilitat d’informació rellevant. En general, acostuma a portar uns dies completar el procés.

Quins documents es necessiten per a una taxació?
Els documents necessaris poden variar, però generalment inclouen plànols de la propietat, detalls de construcció, informació sobre millores realitzades i detalls financers rellevants.

Puc obtenir una taxació abans de posar la meva propietat a la venda?
Sí, és possible fer una taxació prèvia a la venda, que a més, et pot ajudar a establir un preu competitiu i atractiu per als compradors potencials.

A Ari Inversions treballem amb taxadors professionals i estem compromesos a oferir-te un servei integral durant tot el procés immobiliari. Si tens més preguntes o necessites assessorament sobre taxacions immobiliàries, no dubtis a contactar amb nosaltres.

Leave a comment